Ναυαγεί η επένδυση στην.. NATURA περιοχή της μονής ΤΟΠΛΟΥ.

http://ixnos1.blogspot.gr/2010/12/natura.html

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 3920/2010 απόφασή της, έκαναν δεκτή την αίτηση 300 κατοίκων της περιοχής Κάβο Σίδερο του νομού Λασιθίου της Κρήτης, και ακύρωσε υπουργική απόφαση του 2007 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την τουριστική ανάπτυξη έκτασης του ιδρύματος Παναγία η Ακρωτηριανή (Μονή Τοπλού) στην εν λόγω περιοχή.Η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε ότι τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν αποτελούν “ένα σύνθετο έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο έχει το χαρακτήρα τουριστικού οικισμού”. Τέτοιας όμως μορφής τουριστική ανάπτυξη, ούτε ήπια είναι, ούτε περιλαμβάνεται στις κατευθύνσεις και στις προτάσεις του περιφερειακού πλαισίου Κρήτης, το οποίο προβλέπει ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών παράκτιων περιοχών της Βόρειας και Νότιας ακτής του νησιού, ενώ “αποκλείει τη μορφή εντατικής τουριστικής εκμετάλλευσης της Ανατολικής παράκτιας και ευαίσθητης περιβαλλοντικά ενότητας, όπου χωροθετείται το επίμαχο έργο”.

Ακόμη αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας ότι από τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος, προκύπτει ότι “η πραγματοποίηση έργων ανάπτυξης παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι επιτρεπτή μόνο σε περιοχές οι οποίες εκ των προτέρων και με βάση νόμιμα κριτήρια έχουν καθοριστεί ως περιοχές, προοριζόμενες για την ανάπτυξη των εν λόγω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων”.

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ κάτοικοι, ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση του 2007 με την οποία εγκρίθηκαν περιβαλλοντικοί όροι για την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της έκτασης του ιδρύματος Παναγία η Ακρωτηριανή (25.000 στρέμματα) η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000. 

Τα έργα θα τα υλοποιούσε η εταιρεία “Loyalward ltd”. Επίσης, απερρίφθησαν οι παρεμβάσεις υπέρ της υλοποίησης των έργων είχαν καταθέσει στο ΣτΕ η εταιρεία κρυπτομητσοτακοβατοπεδινή Loyalward, και όσοι θα .. «ξεκοκάλιζαν». 

ΔΗΛΑΔΗ, Μητροπόλεις, η τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εμπορικοί σύλλογοι, αθλητικοί και πολιτιστικοί όμιλοι της περιοχής.

O "ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ" Ο ΕΦΡΑΙΜ και η εταιρια της ΤΟΠΛΟΥ
Τι γνωρίζετε για την Τοπλού κε Μητσοτάκη;
http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_9500.html

Εν αρχή επί ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
http://ixnos.blogspot.com/2008/10/o-colpo-grosso.html

ΤΟΠΛΟΥ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η εταιρεία ... φάντασμα και το φάντασμα του Μητσοτάκη
Εφραίμ Μητρ. Ευγένιος Μητσοτάκης Μονή Τοπλού Ολομ. ΣτΕ Εκκλησία 
ixnos1.blogspot.gr


Share this