Α μπε μπα μπλομ του .... Παραδίδουμε τις νάρκες και πιάνουμε τις εξεταστικές.....

03 Ιανουαρίου 2015
του Ευτυχίδη Γρηγόριου
ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ 20 ΕΤΩΝ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ !!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ !!!!
31/1/2013 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ (που όσο και να έψαξα δεν βρήκα τα ονόματά τους) ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ VIGIL MARITIME AND INDUSTRIAL SECURITY Ε.Π.Ε.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ "VIGIL" ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗ. (στην καθ ομιλουμένη το VIGIL σημαίνει "ΚΑΡΑΟΥΛΙ")
ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΝΕΑΡΑ.
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ...... ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΔΡΟΜΟ "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 14".
ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3.000 !!!!!!!!!
ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ; 
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ.
1. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΘΕ ΠΛΩΤΟΥ ΜΕΣΟΥ. (το μυαλό πάει σε κινδύνους πειρατείας) 
Στην Ελλάδα υπάρχουν 4-5 τέτοιες εταιρίες, που όμως δεν έχουν δουλειά, διότι οι ασφαλιστικές των πλοίων, προτείνουν εταιρίες του εξωτερικού. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. (ΩΠΠΠΠ).
2. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΕΔΡΩΝ ΕΞΟΡΥΞΗΣ - ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΥΟ ΩΠΠΠΠΠΠΠΠ).
3. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ (πες μου κι άλλα, πες μου κι άλλα).
4.ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ή ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΩΣ. (πάσης φύσεως και χρήσεως ε;)
5. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ VIP ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΞΕΔΡΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ...ΙΣΡΑΗΛ !!!!
ΟΜΩΣ.
Εντελώς τυχαία, ψηφίστηκε στο 2013 !!!! ο νόμος που λέει ότι σαν ιδιότης ,μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα αστυνομικό σκύλο, αρκεί να πληρώσεις το αντίτιμο. !!!!!
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΥΛΟ;
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΎΣΣΑΞΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ.
ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ: "ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΥ ΕΝΤΟΛΗ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ..... ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΣΕΠΗ". ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΣΕΠΗ. ....
ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΙ SECURITY, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
ΕΤΣΙ Αλεξία, ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΓΩ κάπου ΘΑ ΕΛΕΓΑ "ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΈΠΑΙΡΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. (να και οι ασφαλίσεις πλοίων , λιμένων και εξεδρών άντλησης).
Για παράδειγμα μια σύμβαση με την εβραϊκή INTERASCO ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΧΑΛΟΎΣΕ.... ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΣ. Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;
Ξανά εντελώς τυχαία από τα τέλη του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014 , νοικιάστηκαν σε Τούρκους τρία λιμάνια !!!!! Λέσβου, Ραφήνας και ΄Υδρας.
ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ. (Έχω επίσης την εντύπωση ότι του το προσφέραμε μέσα στη συμφωνία).
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΑΛΕΞΙΑ, ΠΑΡΑΣ ΜΕ ΟΥΡΑ. (και μόνο από μία δουλεία φτάνει να ζεις χρόνια).
ΟΜΩΣ
ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
6. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ, ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ , ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ , ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ Ή ΜΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ Ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.!!!!
Θυμάμαι την ΜΚΟ που έκανε αποναρκοθετήσεις και τσέπωσε 9.000.000 ευρω.
ΡΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ σταμάτησε τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα, στις αρχές του 2013 !!!!!!!!! και μεταφέρθηκε στην Κύπρο.
Ο ΤΖΕΒΕΛΈΚΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ, ΟΤΙ ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.
ΕΣΥ ...... ΑΛΕΞΙΑ ΤΟ 2013 !!!! ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΚΑ. ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;
Η ΛΕΞΗ ΟΜΩΣ "MARITIME" ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΤΙΟΤΗΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ME ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ (ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ).
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ .... ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΓΑΝΤΙ"
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΤΑΡΑ.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ "ΚΑΡΑΟΥΛΙ" ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ: " ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΩ. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΨΑΝ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΜΕΝΗ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ .... ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙ - ΚΟΣ" (το παναθηναι με δύο συλλαβές) ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
ΤΩΡΑ ΠΑΡΕ ΛΕΦΤΑ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ , ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ"
Για να μην έχω αναγούλες, όλα τα στοιχεία του ανωτέρω άρθρου , αντλήθηκαν από το διαδίκτυο και τον πρόσφατο και παλαιότερο έντυπο τύπο.
Μόνο που οι δημοσιοκ@φροι σταματήσαν στο σημείο που έπρεπε τα κομμάτια να μπουν στο puzzle.
Προφανώς τους διέφυγε.....
ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΊΑ ΝΑΡΚΗ (που κρατάει χρόνια....).
..............................................................
03 Μαρτίου 2015
Του ANTI300 
Μαζί τα έφαγαν το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΜΚΟ Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης…
Παραπέμπεται σε δίκη το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ρόντος (ο άνθρωπος του σκοτεινού ΠΑΣΟΚ), για το θέμα που είχαμε αποκαλύψει το 2012 αναφορικά…με
«το ΠΑΣΟΚ θα μας πει τελικά με ποιους «Μαζί Τα Φάγανε» τα χρήματα μας;»
Εκτός από τον άνθρωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέξανδρο Ρόντο προτείνεται η παραπομπή του προφυλακισμένου Κωνσταντίνου Τζεβελέκου, επικεφαλής της ΜΚΟ που εμφανίζεται να παίρνει τη μερίδα του λέοντος των χρηματοδοτήσεων (8.871.805 ευρώ), καθώς και των Νικολάου Τσαμαδού (πρώην πρεσβευτής στο Τόκιο και προσφάτως στην Βραζίλια), Νικολάου Μπάζα (εν ενεργεία πρέσβης στο Χαρτούμ του Σουδάν) , Ευάγγελου Ρηγάκου, Αφροδίτης Κοστογιάννη – Κόκκορη, Γεωργίας Λυμπέρη και Μαρίας Μακρυνιώτη, συζύγου του Κ.Τζεβελέκου….
Τους είχαμε ρωτήσει
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ και μη ΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ 17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;
Τελικά «φιλοτιμήθηκαν» αδέκαστοι εισαγγελείς όπως η περίπτωση της Εισαγγελέως Εφετών κυρίας Αικατερίνης Ψύρη και έτσι θα μάθουμε Π Ο Σ Α   Π Η Ρ Ε   Π Ο Ι Ο Σ ;
Από τους παρακάτω «κύριους»
Π Ο Σ Α     Π Η Ρ Ε     Π Ο Ι Ο Σ ;
«Μαζί Τα Έφαγαν» ο Πρόεδρος της ‘‘Δ.Κ.Α’’ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΑΣΟΚΙΑ…! Του ΓΑΠ - ΛΟΒΕΡΔΟΥ κλπ.
Η Μ.Κ.Ο. με τα 17.000.000,00 ΕΥΡΩ που ψάχνουν να βρουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ έχει τον άνθρωπο «κλειδί» στην ΡΟΔΟ από παλιά…… ο λόγος για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟ με σύζυγο υπάλληλο στη ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΩΔ/ΣΟΥ…επι ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ…. τοπικά στα Δωδεκάνησα όπως ο Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ- και κεντρικά στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν για τα χρήματα μας …. που πήγαν και ποιοί «Μαζί Τα Έφαγαν» τα εκατομμύρια μας;
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
«το ΠΑΣΟΚ θα μας πει τελικά με ποιους «Μαζί Τα Φάγανε» τα χρήματα μας; »
Είχαμε μάθει αργότερα….. ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ μας και οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ της Χώρας Ε Ρ Ε Υ Ν Ο Υ Ν συγκεκριμένες Μ.Κ.Ο στα Δωδεκάνησα που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα.
Όπως ακριβώς έγινε και με τα 17.000.000,00 ευρώ που έχει πάρει επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ η Μ.Κ.Ο. ‘‘Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθετήσεων’’ και ο ρόλος του ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ως Υφυπουργού Εξωτερικών επι ΠΑΣΟΚ (2002-2004) μεταξύ άλλων πολλών.
Υφυπουργός Εξωτερικών (2002-2004) και αρμόδιος για τις επιχορηγήσεις εκατοντάδων Μ.Κ.Ο. με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλείται τώρα να αιτιολογήσει τον πακτωλό που μοίραζε τότε αλόγιστα στους ‘‘ημετέρους’’.
Η υπόθεση που έχει λάβει σήμερα ιδιαίτερες διαστάσεις είναι οι αμφισβητούμενες επιχορηγήσεις με τα 17.000.000,00 περίπου ευρώ της ά κ ρ ω ς αμφισβητούμενης Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο) ‘‘Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης’’. (‘‘Δ.Κ.Α.”)
Από τα 17 εκ. ευρώ που πήρε η εν λόγω Μ.Κ.Ο. τα 9.000.000,00 ευρώ είχαν δοθεί πριν τις εκλογές του 2004 και τα υπόλοιπα 8.000.000,00 ευρώ δόθηκαν το 2011, πάντοτε δηλ. επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Για τα τελευταία 8 εκ. που αφορούν στην ‘‘αποναρκοθέτηση του … Έβρου’’ , τρεις βουλευτές από τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου κατέθεσαν πρόσφατα ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή (Πλεύρης – ΛΑΟΣ, Τραγάκης – ΝΔ και Τζάκρη – ΠΑΣΟΚ).
‘‘Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης’’ 2004.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν προ ημερών στη Βουλή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Δόλλη, η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε από την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ, για την περίοδο 2000-2004 χρηματοδότηση ύψους 8.985.598,12 ευρώ για οκτώ εγκριθέντα προγράμματα που αφορούσαν αποναρκοθετήσεις στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στον Λίβανο και στο Ιράκ.
Δεν γνωρίζουμε τί ακριβώς έκανε ή δεν έκανε το ‘‘Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης’’ στη Βοσνία και το Ιράκ. Το πώς όμως ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ μοίραζε εύσημα και εγκώμια για το ‘‘ανθρωπιστικό’’ έργο του στο Λίβανο, είναι εύκολο να το διαπιστώσετε μόνοι σας από τα παρακάτω δυο κείμενα που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.
Δηλώσεις στα ΜΜΕ 6.10.2003 Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Λοβέρδου :
‘’ Είχαμε πει και στο παρελθόν ότι μια από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι το έργο αποναρκοθέτησης στην περιοχή Ναμπατίγιε του Ν. Λιβάνου. Υπεύθυνη για την πορεία και την πρόοδο του έργου αυτού είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης …
… Είχαμε πρόσφατα, την εξαιρετική τιμή η δράση αυτή να τύχει αναφοράς στην Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Προσωρινή Δύναμη στο Λίβανο (UNIFIL), όπως κατατέθηκε και εξετάζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ειδικότερα, στην παραπάνω έκθεση για την περίοδο από 15 Ιανουαρίου 2003 ως 23 Ιουλίου 2003, και στο τμήμα που αναφέρεται στην κατάσταση στην περιοχή επιχειρήσεων της UNIFIL, γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα αποναρκοθέτησης που χρηματοδοτείται από την Ελλάδα, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, συνέβαλε στην “εντυπωσιακή πρόοδο που υπήρξε στις προσπάθειες αποναρκοθέτησης” με τη συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών, της Κυβέρνησης του Λιβάνου και διαφόρων δωρητών.
Η αναφορά αυτή αποτελεί απόδειξη της σημασίας που δίνεται από τη διεθνή κοινότητα στις δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και της εύστοχης επιλογής και διαχείρισης των κονδυλίων που διατίθενται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Το έργο της ΜΚΟ “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης” δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στη Ναμπατίγιε … ”
Β. Απόσπασμα Έκθεσης ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε στις 23.7.2003 στην οποία αναφέρεται ο Α. Λοβέρδος στο παραπάνω κείμενό του :
‘’In southern Lebanon as a whole, collaboration between the United Nations, the Government of Lebanon and various donors has made possible dramatic progress in demining efforts. Well ahead of schedule, the Operation Emirates Solidarity project has cleared over 4 million m2 and over 33,000 anti-personnel mines, some 1,500 anti-tank mines and 1,700 pieces of unexploded ordnance. A demining project funded by the Government of Greece was initiated in the Nabatieh area. The Lebanese Army engineer regiment has been clearing areas along the Blue Line in the vicinity of Markabe and Abbasieh. The United Nations continued to coordinate international assistance to the Government of Lebanon through my Personal Representative and the United Nations Development Programme
(UNDP) ‘’ (…)
http://unifil.unmissions.org/Portals/UNIFIL/Repository/728.e8aef2d1-7b8a-48f2-b09f-397dd8ed7b7a.pdf
Τίθενται συνεπώς τα εξής ερωτήματα :
1. Πως εμφανίζει ο κ. Λοβέρδος το ‘‘Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης’’ ως ουσιαστικά την ‘‘ναυαρχίδα’’ των αποναρκοθετήσεων στην περιοχή Nabatieh του Λιβάνου όταν ο ρόλος του ήταν περιθωριακός αν όχι ανύπαρκτος στις 23 Ιουλίου 2003 ; Το κείμενο των Η.Ε. είναι σαφές : ‘‘ Ένα πρόγραμμα αποναρκοθέτησης χρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα ξεκίνησε (was initiated) στη Nabatieh. Τίποτα άλλο, τουλάχιστον έως την ημερομηνία αυτή (23.7.2003). Τα περί ‘‘εξαιρετικής τιμής η δράση αυτή να τύχει αναφοράς στην εκ μέρους του Γ.Γ. του ΟΗΕ’’, που αναφέρει ο κ. Λοβέρδος στη δήλωσή του της 6.10.2003, είναι για να εντυπωσιάζονται οι αφελείς.
2. Τι έκανε τελικά στο Λίβανο το ‘‘Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης’’; Ποιός και πότε έλεγξε αν τα εκατομμύρια ευρώ που πήρε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ ‘‘έπιασαν τόπο’’ ; Στη δική του ιστοσελίδα το ‘‘Δ.Κ.Α’’ διατείνεται ότι αποναρκοθέτησε στη Nabatieh 100.000 τ.μ., ήτοι μια περιοχή 20 επί 5 χλμ. Τρομερή επιτυχία όταν σκεφτεί κανείς ότι η αντίστοιχη Μ.Κ.Ο. των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε αποναρκοθετήσει ήδη τον Ιούλιο του 2003 άνω των 4.000.000 τ.μ. δηλ. έκταση τουλάχιστον 40 φορές μεγαλύτερη (βλ. παραπάνω απόσπασμα Έκθεσης ΟΗΕ)
3. Τελικά, πόσα χρήματα δόθηκαν στο ‘‘Δ.Κ.Α.’’ για την αποναρκοθέτηση του Λιβάνου από τα 8.985.698,12 ευρώ που του μοίρασε τόσο γενναιόδωρα το ΥΠΕΞ πριν τις εκλογές του 2004 ; Και κυρίως ποιός πιστοποίησε ποτέ την καλή εκτέλεση του έργου ; Απ’ ότι γνωρίζουμε, η Πρεσβεία Βηρυττού είχε επανειλημμένα εγείρει τότε σοβαρές ενστάσεις για το όλο θέμα, χωρίς ουδέποτε να εισακουστεί από την ΥΔΑΣ.
Η υπόθεση διερευνάται ήδη από την Υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας.
Ο Λοβέρδος που είχε πάει αυτοπροσώπως στο Λίβανο το 2002 και φωτογραφιζότανε με τα παλληκάρια του ‘‘Δ.Κ.Α.’’ τι έχει να πει για όλα αυτά;
(βλ. http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=22.12.2002,id=97710216)
Ας μας πει τουλάχιστον ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ αν γνώριζε ότι ο επικεφαλής του ‘‘Δ.Κ.Α’’ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ πριν ασχοληθεί με τις νάρκες, ήταν απλά ένας δημοσιογράφος στην ‘‘Εξόρμηση’’.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΝΑΝΕ» ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ στις 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 σε έγγραφη Α.Π. 5094 απάντηση τους,

ΕΔΩ : http://www.scribd.com/doc/90353434
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΨΕΥΤΙΚΟ Δ.Ο.Υ. – ΑΦΜ για την ΜΚΟ ‘‘Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης’’ του Προέδρου της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ Θανάση ΠΛΕΥΡΗ;
ΕΔΩ : http://www.scribd.com/doc/90355350
Το υπουργείο ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ με την υπογραφή του υφυπουργού Δημήτρη Δόλλη γράφουν ΨΕΜΑΤΑ προκειμένου να καλύψουν τις εικονικές και υπερτιμολογήσεις τους για να κρύψουν τα κλεμμένα εκατομμύρια, και τους έχουν ακόμα όλους τους ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ;
............................................................................................
18 Απριλίου 2012
Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ο Κύκλος της Πάτμου
Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τις επόμενες εβδομάδες εναντίον μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται ότι αποκάλυψε διασπάθιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση στο στόχαστρο των αρχών θα μπει η ΜΚΟ Κύκλος της Πάτμου, ενώ σημαντικά στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει και για το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.
Υποπτες κρατικές επιχορηγήσεις ερευνώνται σε άλλες τρεις οργανώσεις και συγκεκριμένα στο ελληνικό παράρτημα - ιδρύθηκε το 2004 - του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, στο Ιδρυμα Αγά Χαν και στην Οικολογική Κίνηση Δράμας, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας επεκτείνεται πλέον και σε άλλες οργανώσεις. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Οικονομικής Αστυνομίας με βάση τον νόμο 3986/2011 που αφορά «τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής την περίοδο 2012-2015».
Ο Κύκλος της Πάτμου, που θεωρείται ΜΚΟ «ειδικού ενδιαφέροντος» για την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται ως το 2010 να έχει εισπράξει επιχορηγήσεις ύψους 1.190.000 ευρώ κυρίως για τη διοργάνωση «περιβαλλοντικών συμποσίων» σε όλον τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2007 δόθηκε επιχορήγηση στον Κύκλο της Πάτμου ύψους 256.000 ευρώ για ένα τέτοιου είδους συμπόσιο που έγινε σε κρουαζιέρα στον Αμαζόνιο.
Από την άλλη πλευρά, το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης φέρεται να έχει λάβει τα τελευταία χρόνια επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 6,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η συγκεκριμένη ΜΚΟ συνεργάζεται με τον ΟΗΕ και έχει προχωρήσει στη συλλογή ναρκών από περιοχή συνολικής έκτασης 1,5 εκατ. τετραγωνικών μέτρων σε εμπόλεμες ζώνες σε Βοσνία, Λίβανο και άλλες χώρες. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. δεν εντόπισε παραστατικά για αυτές τις συναλλαγές.
(Από το Βήμα)
.....................................................................................
28 Απριλίου 2015
Αυτά είναι τα 17 μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο
Από 17 μέλη απαρτίζεται η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, η οποία καλείται να ολοκληρώσει τις εργασίες της και να υποβάλει το πόρισμά της μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση για τη συγκρότηση και σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής που υπέγραψε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα μέλη που την απαρτίζουν είναι οι:
Βίτσας Δημήτριος
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Κοζομπόλη - Αμανατίδη Παναγιώτα
Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
Σαντορινιός Νεκτάριος
Συρίγος Αντώνιος
Ψυχογιός Γεώργιος
Αναστασιάδης Σάββας
Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης)
Σταϊκούρας Χρήστος
Γαλέος Γεώργιος
Καραθανασόπουλος Νικόλαος
Λοβέρδος Ανδρέας.
Στην απόφαση για τη σύσταση εξεταστικής "για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των μνημονίων" αναφέρεται ότι:
"Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της, με δεδομένη τη σοβαρότητα του αντικειμένου της, ορίσθηκε για την 6η Οκτωβρίου 2015, με δυνατότητα παράτασης".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λοβέρδος Μπαλτάκος


Share this