Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με «τρίο», το να αφήσετε τις συντάξεις σας στην τύχη, μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα .........

08 Φεβρουαρίου 2014
Ανοίγει ο δρόμος για τη νομική κατάρριψη του μνημονίου!!!
Με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος της ανακρίτριας που χειρίστηκε το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, ανοίγει ο δρόμος για τη νομική κατάρριψη του μνημονίου.
Αν δε, χαρακτηριστεί και η δανειακή σύμβαση ως «παράνομη», το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτήν καθίσταται «απεχθές».
Η είδηση της άσκησης πειθαρχικής δίωξης κατά της ανακρίτριας είναι εξαιρετικά σοβαρή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που ήλθαν στο φως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η διαδικασία είχε χαρακτηρισθεί ιδιαίτερα περίεργη, με σκοπό κατά πολλούς τη μη εμπλοκή του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Από την άσκηση της ποινικής δίωξης απορρέει και η δικαίωση του εισαγγελέα κ. Πεπόνη, καθώς και η ύπαρξη αμέλειας ή δόλου στην απόπειρα απεμπλοκής του κ. Γεωργίου, είναι ζήτημα που μένει να αποδειχτεί.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να κριθεί ότι η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα δολιότητας λειτουργών που διατηρούσαν στενές σχέσεις με τους δανειστές.
Το μέγεθος του ενδεχόμενου σκανδάλου γίνεται φανερό με το παράδειγμα μιας επιχείρησης που διαπραγματεύεται συμφωνία με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και στις τάξεις της υπάρχουν άνθρωποι ελεγχόμενοι από το ίδρυμα σε θέσεις κλειδιά.
Οι πιθανοί «εγκάθετοι» είναι σε θέση να φτιάξουν και τα στοιχεία που διέπουν τη συμφωνία στα μέτρα του δανειστή, υποσκάπτοντας τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Εφόσον, λοιπόν, προκύψει καταδολίευση, οι συμφωνίες ακυρώνονται και τα θύματα διεκδικούν μεγάλες αποζημιώσεις.


Στην περίπτωση της Ελλάδας εν προκειμένω, δύο διορισμένοι σε θέσεις εξουσίας, οι κ.κ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος υπέγραψαν μία δανειακή σύμβαση, χωρίς να έχουν την έγκριση του πραγματικού διαχειριστή, του κοινοβουλίου.
Στη συνέχεια, ο τρίτος διορισμένος, ο κ. Γεωργίου, φέρεται να παρουσίασε στοιχεία κατά τέτοιον τρόπο που το συνοδευτικό μνημόνιο να εξασφαλίζει τους δανειστές, βυθίζοντας την Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΤΡΑΓΚΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ Ε , ΠΡΙΝ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Επιθεώρηση Δικαστών Γεωργίου Πεδιαδίτη Παπακωνσταντίνου Προβόπουλος ΕΛΣΤΑΤ
.................................................................................
10 Φεβρουαρίου 2014
ΑΠΕ/ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Επιθεώρησης των δικαστών Αντώνης Αθηναίος σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη που χειρίστηκε την υπόθεση της  διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
Αναφορά κατά της  ανακρίτριας είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος , στην οποία αναφερόταν σε όσα έχει καταγγείλει το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά, ότι δηλαδή η κ. Πεδιαδίτη τής ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου.

Παραλληλα ο κ. Αδαμόπουλος ζητούσε να διενεργηθεί σχετική έρευνα.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Κολιοκώστας διαβίβασε την σχετική αναφορά καθώς και δημοσίευμα του Τύπου στο οποίο γινόταν αναφορά στους χειρισμούς της ανακριτρίας  σχετικά με την έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων.
naftemporiki.gr


Share this