Οι τράπεζες εμπνευστές και εκτελεστές του εγκληματικού μνημονίου....

04 Νοεμβρίου 2012

Στα 28 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν συνολικά οι ζημίες που σημείωσαν οι ελληνικές τράπεζες για τη χρήση του 2011, ενώ αυξάνονται με νομοθετική πράξη τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την
κάλυψη των απωλειών. Συγκεκριμένα και ανά τράπεζα η κατάσταση έχει ως εξής:


* Με την λήψη της επόμενης δόσης και την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης, το ποσό της ενίσχυσης των τραπεζών θα ανέλθει σε 50 δις €. (Η κατανομή ανά τράπεζα δεν είναι γνωστή τουλάχιστον σε εμάς)

Διαβάστε τώρα το ιστορικό της εκταμίευσης:
Στις 28 Μαΐου 2012, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορά την εκταμίευση, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της προκαταβολής κεφαλαίων εν όψει της συμμετοχής του στις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των τεσσάρων τραπεζών.

Συνολικά μεταφέρθηκαν από το ΤΧΣ προς τις τράπεζες €18 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του Eυρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕFSF), ως ακολούθως:

Εθνική Τράπεζα                    € 7.43 δισ.
Alpha Bank ΑΕ                      € 1.90 δισ.
EFG Eurobank Ergasias AΕ     € 3.97 δισ.
Piraeus Bank AΕ                   € 4.70 δισ.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών που θα αποτελέσει και τη βασική δραστηριότητα του Ταμείου για το 2012.

Το Ταμείο για να ανταποκριθεί έχει ήδη ενισχυθεί με κεφάλαια ύψους € 25 δισ. και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω (συνολικό εγκεκριμένο κεφάλαιο: € 50 δισ.) στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του ΕΤΧΣ και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από τον πιο πάνω πίνακα και μετά την συνολική κεφαλαιακή ενίσχυση προκύπτουν τα εξής:

Οι τράπεζες ξεφορτώθηκαν τα “παλιόχαρτα” που είχαν αγοράσει Έλληνες επενδυτές και Ασφαλιστικά ταμεία κατά κύριο λόγο…


Η ζημιά τους καλύφθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό πάνω από 60 % ,  τον Μάιο του 2012, ενώ προβλέπεται περαιτέρω ενίσχυσή τους.


Με την λήψη της επόμενης δόσης και την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης, οι τράπεζες θα βρεθούν με συνολικό ενεργητικό 39,8 δις  €…

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά και αμείλικτα…

Γιατί έγινε το PSI ποιοι κέρδισαν και ποιοι ζημιώθηκαν;


Γιατί δεν δίνει το κράτος πίσω στα ταμεία τα λεφτά που τους έκλεψε, ενισχύοντας με μικρότερο ποσό τις τράπεζες ;

Που θα διοχετευθεί το πλεόνασμα των 39,8 δις που θα τσεπώσουν οι τράπεζες ;

Πως είναι δυνατόν να λιμοκτονούν οι Έλληνες, μαγαζιά ναβάζουν λουκέτα, ο ΕΟΠΠΥ να καταρρέει, να κατακρεουργούνται και να πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις και την ίδια στιγμή να πλουτίζουν οι τράπεζες;


PSI Μνημόνιο Τράπεζες
exomatiakaivlepo.blogspot.gr


Share this