Λίστα με ονόματα για «Επαναστατικό Αγώνα» κυκλοφορεί το State Department.

31 Αυγούστου 2009

Το έγγραφο του State Department με ημερομηνία εγγραφής στα Δημόσια Αρχεία των ΗΠΑ 17 Αυγούστου 2009, που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφορά άμεσα την Ελλάδα. Πρόκειται για εντολή εξαίρεσης από τις πρόνοιες του νόμου υπέρ των Αμερικανών πολιτών, σε περίπτωση κατά την οποία χρειαστεί οποιαδήποτε υπηρεσία να ενεργήσει σε βάρος αυτών των ατόμων, επειδή σχετίζονται με τον «Επαναστατικό Αγώνα», την οργάνωση που δρα στη χώρα μας.


Η εντολή δίνεται προς όλες τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και αφορά άτομα (στη θέση των ονομάτων υπάρχουν αστερίσκοι) τα οποία, όπως αναφέρει το έγγραφο, ενδεχομένως να έχουν «συνταγματική παρουσία» στις ΗΠΑ.

Η περίεργη, και καθόλου τυχαία, γενικόλογη διατύπωση παραπέμπει είτε σε Αμερικανούς υπηκόους, είτε σε άτομα με περιουσιακά στοιχεία ή εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ. 

Τι γνωρίζουν οι Αμερικανοί;
Το σημαντικό είναι πως με το έγγραφο του State Department, οι Αμερικανοί δείχνουν πως ξέρουν ονόματα και ετοιμάζονται για κινήσεις. Οι ΗΠΑ πήραν στα σοβαρά τον «Επαναστατικό Αγώνα», μετά την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον της Πρεσβείας στην Αθήνα, στις 12 Ιανουαρίου του 2007. Το κλιμάκιο της CIA στην Ελλάδα ενισχύθηκε, η συνεργασία με την ελληνική Αστυνομία αναβαθμίστηκε και βέβαια οι Αμερικανοί έκαναν και τις δικές τους έρευνες, χωρίς να ενημερώνουν απαραιτήτως για τα ευρήματά τους την ελληνική πλευρά. Το ερώτημα είναι ποιες ενέργειες εναντίον ποιων προσώπων ετοιμάζουν και γιατί δεν ενημερώνουν τους Έλληνες συναδέλφους τους. 

Τι λέει το έγγραφο


Το περιεχόμενο του εγγράφου:

«Με το παρόν αποφασίζω ότι η οργάνωση γνωστή ως Επαναστατικός Αγώνας έχει διαπράξει ή υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να διαπράξει, τρομοκρατικές πράξεις που απειλούν την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών και την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σύμφωνα με την απόφαση του τομέα 10 του Εκτελεστικού Κώδικα 13224 «για αυτά τα πρόσωπα * * * τα οποία ενδέχεται να είναι υποκείμενα στο νόμο, που ενδεχομένως έχουν συνταγματική παρουσία στις ΗΠΑ * * * δεν θα έχουν εκ των προτέρων ενημέρωση για μέτρα που μπορεί να ληφθούν σε βάρος τους, ώστε να μην καταστούν έτσι τα μέτρα αυτά αντιπαραγωγικά.

Καμία πρότερη ειδοποίηση δεν θα παρέχεται σε όποιον άνθρωπο υπόκειται σε αυτή την απόφαση, έστω και αν έχει συνταγματική παρουσία στις ΗΠΑ, καθώς αν αυτό γινόταν θα καθιστούσε αντιπαραγωγικά τα μέτρα που ορίζονται στον Κώδικα.

Αυτή η ειδοποίηση πρέπει να δημοσιευθεί στα Δημόσια Αρχεία. 

Ημερομηνία: 31 Ιουλίου 2009, Hillary Rodham Clinton, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ε9- 19723
Billibg code 4710- 10- P» 

Το έγγραφο γνωστοποιήθηκε στη zougla.gr χάρη στη δράση ενός γνωστού υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη, του J.Y. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας), ο οποίος, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, έχει επιδοθεί σε μάχη για τη δημοσιοποίηση των απορρήτων εγγράφων, καθότι, όπως υποστηρίζει, η «μυστική διπλωματία» συνιστά απειλή κατά των ελευθεριών και είναι ενάντια στο πνεύμα ελευθερίας που υποστηρίζει το αμερικανικό Σύνταγμα. Για τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων απόρρητων εγγράφων, ονομάτων πρακτόρων και άλλων κρίσιμων στοιχείων, ο J.Y. έχει βρεθεί πολλές φορές στα δικαστήρια με μηνυτή τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες, έχει λειτουργήσει υπό καθεστώς μερικής απαγόρευσης από το FBI και έχει βαρεθεί να βλέπει το site του να δέχεται απίστευτες επιθέσεις από «αγνώστους». Ο ίδιος είναι βέβαιος πως πρόκειται για την περιβόητη NSA (National Security Agency), δεδομένου πως οι περισσότερες επιθέσεις συμβαίνουν όποτε αποκαλύπτει κάτι που «τσούζει» τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες. 

Η zougla.gr αντιπαρέβαλε τα στοιχεία μητρώου του εγγράφου στους επισήμους καταλόγους των δημοσίων αρχείων των ΗΠΑ με την επίσημη ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των Ομοσπονδιακών Αρχείων των ΗΠΑ και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου πριν τη δημοσιοποίησή του. 

Τέλος, πρόσφατα έφερε στη δημοσιότητα πληροφορίες και σενάρια των Αντιτρομοκρατικών Υπηρεσιών για τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Σέχτα Επαναστατών» και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ΕΥΠ και ΕΛΑΣ με τη CIA, όσο και τη βρετανική ΜΙ5. Το έγγραφο της Clinton κάνει σαφές πως «υπάρχει και καπνός και φωτιά». Κάποιοι επιμένουν πως οι εξελίξεις είναι θέμα λίγων μηνών.
Saic Siemens


Share this