Το Ελληνικό Κοινο-βούλιο εισπράκτορας για λογαριασμό του ΚΙΣ από το 1935.

Μετά το περιβόητο θέμα που έχει σχέση με τη φοροαπαλλαγή των Ελλήνων Ισραηλιτών πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι σημαίνει μέλος του συγκεκριμένου ΝΠΔΔ και μετά να δούμε τι ίσχυε από το 1935 έως τουλάχιστον και το 1978 οπότε τα ΦΕΚ άρχισαν να συντάσσονται με την ασάφεια που χρειάζεται προκειμένου να τα μεταφράζει ο καθένας με την κρίση του.


Παρατηρήσεις:


1ον Μέλη της κοινότητας όλοι οι Ισραηλίτες το θρήσκευμα. 

        Δηλαδή:  Προσκυνάς και γίνεσαι δεκτός στη Κοινότητα.

2ον Όλα τα άρρενα μέλη άνω του 21 έτους της ηλικίας τους υποχρεούται να καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή και ετήσια εισφορά "Πέτσια"

        Δηλαδή: Για το προσκύνημα πρέπει να πληρώνεις ανά μήνα και επιπλέον πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω στο τέλος του έτους.

3ον Οι καθυστερημένες συνδρομές και εισφορές (Πέτσια) εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις των Δημοσίων εσόδων κατόπιν αιτήσεως του Προέδρου της Κοινότητας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

        Δηλαδή: Αφού προσκυνήσεις πληρώνεις και αν δεν πληρώνεις σε κυνηγάει το Ελληνικό? Δημόσιο. Προς όφελος τίνος? Του εντολέα ή του κυνηγού?

4ον Τα έσοδα της κοινότητας διατίθενται μεταξύ άλλων και για την αρωγή των φτωχών μελών της Κοινότητας.

        Δηλαδή: Οι προσκυνημένοι "ευκατάστατοι" Έλληνες το γένος? πληρώνουν για την επιβίωση των φτωχών μελών της Κοινότητας. Άραγε υπήρχαν και Έλληνες το γένος που έτυχαν αυτής της της αρωγής?

Και μια τελευταία ερώτηση.

Με ποια ανταλλάγματα προσκυνούσαν οι Έλληνες το γένος? το ΝΠΔΔ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών?

Απάντηση.

Μα φυσικά πίστευαν το Ισραηλιτικό Θρήσκευμα.

Και ένα προφητικό τραγουδάκι με τον Ξυλούρη


Και μετά μιλάτε για ιδεολογίες και αντιπολίτευση.

Καλά ξυπνητούρια.


Υ.Γ.

Και μια χρήσιμη τελευταία παρατήρηση για τους γνωρίζοντες.  Στο link της κορυφής θα βρείτε και ένα σχόλιο ενός εκ των πρωτεργατών του www.neosyntagma.net. Τα υπόλοιπα τα κρίνετε μόνοι σας.