Περί τιτλοποίησης απαιτήσεων από ακίνητα κλπ ανέκδοτα

Αν και κάποια εκ των ιδρυτικών μελών της ΑΜΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν ασχολούντο, και δεν πρόκειται ούτε στο μέλλον να ασχοληθούν, με τους τυπικούς λόγους ανακοπών κατά διαταγών πληρωμών, θέτουν το εξής ερώτημα στον συστημικό νομικό κόσμο …

Οι διαταγές πληρωμών, οι κατασχετήριες εκθέσεις, οι πλειστηριασμοί κλπ, που έχουν εκδοθεί από Εταιρείες Ειδικού Σκοπού, που έχουν έδρα στο Εξωτερικό είναι νόμιμες ή παράνομες εν τη γενέσει τους; 

Γνώριζαν οι Δικαστές και οι δικηγόροι είτε των Εταιρειών Διαχείρισης που εκδίδουν ή παρίσταται στα ως άνω δικόγραφα, είτε οι δικηγόροι των Πολιτών την διαφορά του Άρθρου 10, με το Άρθρο 11 του ν. 3156/2003, ήτοι γνώριζαν ότι οι Απαιτήσεις από Ακίνητα τιτλοποιούνται μόνο σε εταιρείες ειδικού σκοπού με έδρα την Ελλάδα;

Όταν η παράγραφος 6 του Άρθρο 11 του ν. 3156/2003 ορίζει ξεκάθαρα ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού σε περίπτωση που τιτλοποιεί ακίνητα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … Είναι ή δεν είναι αρκετή αυτή η διαφορά για να ακυρωθεί κάθε διαδικασία όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων υπέρ εταιρειών ειδικού σκοπού, με έδρα το εξωτερικό;

Ο νομικός κόσμος έχει τόσο μεγάλη άγνοια του νόμου;

Παρατίθενται το άρθρο 10 και το άρθρο 11, προκειμένου οι πολίτες να κατανοήσουν τι τους συμβαίνει …



Η ΑΜΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, επ’ ουδένα λόγο δεν πρόκειται να κάνει χρήση, αυτού του άρθρου, παρά το γεγονός ότι από μόνο του αποτελεί ΛΟΓΟ για την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας εις βάρος της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

Ο λόγος είναι απλός.

Διότι αυτή η ακύρωση αν και ανακουφιστική για τους πολίτες δεν αποτελεί λύση στο πραγματικό πρόβλημα. Οι πολίτες θα συνεχίσουν να είναι όμηροι αυτής της κατάστασης και ενώ δεν οφείλουν, καθ’ ότι είναι θύματα της οργανωμένης απάτης που διέπραξαν οι τραπεζίτες, θα συνεχίζουν να δέχονται ψυχολογικές πιέσεις, μέχρι οι τράπεζες να στήσουν εξ αρχής νέες εταιρείες ειδικού σκοπού στην Ελλάδα.

Οι εκ των ιδρυτικών μελών της ΑΜΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που διαφωνούν με την χρήση τυπικών λόγων βρίσκονται σε διαδικασία είτε τροποποίησης είτε σύνταξης νέου καταστατικού και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουν σε Γενική Συνέλευση, όπου δύνανται να παρευρίσκονται όχι μόνο οι πολίτες που συμμετείχαν σε νομικές ενέργειες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κάθε πολίτης που έχει κατανοήσει την ανάγκη ύπαρξης μιας υγιούς συλλογικότητας, προκειμένου να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα, ήτοι να ακυρωθούν τα δάνεια και όχι οι διαταγές πληρωμών.

Υ.Γ. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα ως άνω ιδρυτικά (ΑΜΚΕ) δεν είχαν και δεν πρόκειται ποτέ να έχουν ως στόχο της μετατροπή της σε Κερδοσκοπική. Υπό αυτήν την μόνιμη και διαρκή πρόθεση τα ιδρυτικά μέλη δημοσιοποιούν κάθε τι που μπορεί να ενισχύσει τους πολίτες στις Δικαστικές Αίθουσες, χωρίς να ζητούν από κανέναν να συνδράμει για το επίπονο και χρονοβόρο ερευνητικό έργο.

Από την άλλη πλευρά όμως δηλώνουν ότι δεν είναι υπεύθυνα για την κακή χρήση των στοιχείων – δικογράφων, που άνευ αντιτίμου διαθέτουν, σε όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως της συμμετοχής τους ή μη στα ένδικα μέσα που έχουν κατά το παρελθόν υποβληθεί.

Τέλος οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι ότι οι προϋποθέσεις που εκ συστάσεως της ΑΜΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είχαν τεθεί, για την συνεργασία με οποιοδήποτε «πατριωτικό» φορέα, είναι η δημοσιοποίηση, σε μηνιαία βάση, των οικονομικών εισροών και εκροών που θα είναι αποτυπωμένες σε βιβλία Γ κατηγορίας, και η δυνατότητα των μελών να έχουν πρόσβαση στα βιβλία σε προκαθορισμένη ανά μήνα ημέρα.

Εκ συστάσεως της ΑΜΚΕ ο μόνος οργανωμένος, πατριωτικός, άνευ εισαγωγικών φορέας, που έχει συνταχθεί με τις ως άνω προϋποθέσεις είναι το Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας (ΚΙ.Π.ΑΛ) με πρόεδρο τον κύριο Κωνσταντίνο Γκέκα.