Ο «νεοΣωτήρας» Κωστάκης, ο Φιλιππίδης του Τ.Τ. και η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.


...
06 Μαίου 2015
Η εισαγγελέας αναφερόμενη στην εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τον διαχωρισμό της τράπεζας σε υγιή και προβληματικά περιουσιακά στοιχεία αναφέρει ότι:
«Στην κατηγορία των ''Μη Μεταβιβαζόμενων Στοιχείων'', υπήχθη μια σειρά από δανειακές συμβάσεις, τις οποίες το νέο Τ.Τ. αναγκάσθηκε να καταγγείλει την 3-10-2011, καθόσον τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνταν και οι δανειολήπτες δεν τηρούσαν τους όρους των συμβάσεων.
Πρέπει δε να τονιστεί, ότι η ανωτέρω μεταβίβαση, χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο, ιδρύθηκε με το Ν. 3864/2010, με σκοπό την στήριξη του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος».
Περιγράφοντας τη ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της Τράπεζας και του δημοσίου στην πρότασή της πρός το συμβούλιο επισημαίνει ότι
«η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ- συγκεκριμένα η πιθανή ζημία για τις ελεγχθείσες επιχειρηματικές πιστοδοτήσεις... ανήλθε στο ποσό των 208.154.000 ευρώ».

Τον τελικό λόγο έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου. 
matrix24.gr
............................................................................
07 Μαίου 2015

Την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων στις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προτείνει η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά - Κατσικάδη, η οποία ανέλαβε την αξιολόγηση της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί έπειτα από πολύμηνες ανακρίσεις.

Η εισαγγελέας, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών, που θα πει και την τελευταία λέξη προ της δίκης για τους εμπλεκόμενους, αποδίδει βαριές κατηγορίες τόσο στην τότε διοίκηση του Ταμιευτηρίου όσο και στους επιχειρηματίες που πήραν τα δάνεια.

kathimerini.gr

............................................................................

Ολόκληρο το πόρισμα που βρήκαμε από το lobbystas





lobbystas.gr

............................................................................


09 Ιανουαρίου 2014

Είχε προηγηθεί το πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως εγκλημάτων Διαφθοράς, κυρίας Πόπης Παπανδρέου για τις δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.



tovima.gr
porisma.pdf

Φιλιππίδης CDS