2667 - 2648 π.Χ. Πυραμίδα και Ταφικός Περίβολος του Horus Netjerikhet



Horus Netjerikhet : Βασιλιάς της 3ης Δυναστείας (2686 - 2125 π.Χ.) γνωστός ως Djoser (όνομα που του αποδόθηκε χιλιάδες χρόνια) για την οικουμένη πλην των Ελλήνων στους οποίους είναι "γνωστός" με το Ελληνικό Τοσορθρός (Μανέθων Αιγυπτιακά).

Μάλλον επειδή στην Ελλάδα είχε συννεφιές εκείνα τα χρόνια οι αυτόχθονες "Έλληνες" πρέπει φυσιολογικά να μετανάστευσαν για λίγο (καμμιά 1500 χρόνια) στην ηλιόλουστη Αίγυπτο και να να έκαναν δώρο στους "βαρβάρους" εκπληκτικά ταφικά μνημεία στην νεκρόπολη της Σακχάρας.... 



και για να μην ψαχνόμαστε κατά που πέφτει..


Πριν όμως οι "Έλληνες" 
κατασκευαστές πάνε στην Αίγυπτο συνεδρίασαν (δημοκράτες γαρ) με τους "παναρχαίους Έλληνες φιλοσόφους" του 2667 π.Χ. και αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, όπως "αναφέρουν" αρχαίες πηγές που όμως χάθηκαν, να κρατήσουν μυστική την γλώσσα του Ομήρου και να επικοινωνούν με τους εργάτες στα αρχαία Αιγυπτιακά που ως γνωστόν οι "Έλληνες" γνώριζαν απταίστως λόγω της πανεπιστημοσύνης τους. 

Για αυτό και προφανώς οι κατασκευαστές τοποθέτησαν Ιερογλυφικούς χαρακτήρες στη βάση του πρωτότυπου αγάλματος του βασιλιά Djoser. 



Φαντάζομαι οι "Έλληνες" κατασκευαστές θα είπαν στο "βάρβαρο" Αιγύπτιο Βασιλιά .... Μην τα θές και όλα δικά σου αλλότριε βασιλιέ..... Σου φτιάξαμε κίονες 2000 χρόνια πριν τους φτιάξουμε στον τόπο μας, μην μας ζητάς να σου μάθουμε και το όνομα σου στα Ελληνικά....από τώρα (2667 π.Χ.)
Τη γλώσσα τη φυλλάτουμε στο Ελλάντα επτασφράγιστο μυστικό από τους κοινούς θνητούς.
Έτσι μας ντίνταξε ο "ερμής ο τρισμέγιστος" ... το πόπολο να μένει αγράμματο για να κάνουμε και κανένα μεροκάματο ως "ντιντάσκαλοι" όταν οι "βάρβαροι" μάθετε να φτιάχνεται κίονες.



φώτο 4 κίονες - video The Pyramid of Pharaoh Djoser at Saqqara



Για όσους παρακολουθήσουν το video παραθέτω και ένα σχεδιάγραμμα από το γερμανικό wikipedia, αφού στο αντίστοιχο ελληνικό ..... μπεεεεεέ και στο αγγλικό .....μπουουού, για να γίνει αντιληπτό το συνολικό μέγεθος του έργου (ευτυχώς που η goolge κώτσαρε τους αυτόματους μετφραστές).


1. Πυραμίδα
2. Νότιος Τάφος
3. Παρεκκλήσια
4. Βασιλική Κατοικία
5. Νότια Αυλή - Περιβολός
6. Νότια Οικία
7. Βόρεια Οικία
8. Ταφικός Ναός - Είσοδος για την πυραμίδα
9. Δυτικές Αποθήκες
10. Είσοδος και Διάδρομος με 20 ζεύγη κιόνων
11. Βόρεια Αυλή - Περιβολός
12. Βόρεια Γκαλερί
13. Βήματα για τάφους
14. Serdab Αυλή
15. Βόρειος Βωμός

Photos






Link για περαιτέρω πληροφορίες